Campingutrustning

Att ha med sig rätt campingutrustning för vistelsen i naturen blir så mycket enklare då du också får möjlighet att njuta av din lediga tid. För både kortare och längre utflykter är gasol eller stormkök bra att ha med så att du kan laga mat. Ett bra tält som passar dina behov är också nödvändigt, liksom liggunderlag eller luftmadrass, beroende på hur mycket plats du har i väskan. Är vädret ostadigt kan luftmadrass vara att föredra och i svensk natur behövs myggmedel och en ordentlig termos som håller temperaturen. En bra sovsäck och ordentlig belysning är också viktiga detaljer.

Ska du bo på en camping blir det mer som att inreda ett enkelt hem och då kan man behöva stolar och bord samt köksutrustning. Kommer du med bil till en camping finns idag campingtält som innebär att man kan ha flera rum, äta vid ett riktigt bord, stå upprätt i tältet och framförallt umgås oavsett väder och vind. Att golv och ytterduk sitter ihop i hela tältet gör skillnad under regniga dagar, därför är det viktigt att välja tält med omsorg och dessutom tänka på att ha bra ventilation. Om du tänkt spendera mycket tid i tältet.

På många campingplatser finns det redan utrustning som ugn, spis och diskställ. I de allmänna utrymmena finns i regel också tvättmaskin, dusch och toalett. Fokusera därför på sådant som inte finns på campingen när du ska packa ner campingutrustningen. En klädlina eller ett snöre är perfekt för att hänga upp kläder på tork och därmed bör man också välja kläder och sovsäck efter klimat och årstid. På campingplatsen kan både elkabel och verktygslåda komma till användning, liksom kylväska och ett första hjälpen kit, för oförutsedda händelser. Packa också ner mat som håller länge, sånt som konserver och kex, frukt och livsmedel som är enkla att värma upp.